Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut

Contact: 06 4011 8916

Vijf natuurgerichte principes

De BATC therapeuten zijn therapeuten die gekwalificeerd zijn volgens de criteria van Zorgverzekeraars. De therapeuten zijn opgeleid in meervoudige natuurgeneeskundige vaardigheden. Zij voldoen aan de criteria van een HBO medische basiskennis en de vijf op natuurgerichte principes.

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat je als therapeut de cliƫnt met zijn hulpvraag op een holistische wijze kan benaderen. De behandelmethode wordt pas vastgesteld als alle vijf principes in onderstaande volgorde wordt doorlopen. Hierbij wordt uitgegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam.

1. Energie. De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra's en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Het lichaam kan zich onvoldoende herstellen bij een tekort aan energie.

2. Prikkeloverdracht. De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel wordt het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

3. Drainage. Regelmatig reinigen van het lichaam is heel belangrijk om het goed te laten functioneren. Dit werkt ondersteunend om overbelasting op lichaam en geest te voorkomen.

4. Voeding.Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Welke voeding je tot je neemt is alles bepalend voor een goede balans in lichaam en geest.

5. Psyche. Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beinvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beinvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen.

Deze principes zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en helpen je om effectief en op een natuurlijke manier de balans te herstellen.


Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok