Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut

Contact: 06 4011 8916

Veelgestelde vragen bloesemremedies

Wat zijn Bach bloesem remedies?
Bach bloesems zijn tincturen bereid uit bloesems van planten, bomen en struiken waarbij gebruik wordt gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem. Bach bloesems ondersteunen je om emotioneel en mentaal weer in balans te komen en in harmonie te blijven met jezelf.  

Hoe werken de Bach bloesem remedies?
De Bach bloesem remedies behandelen, evenals andere vormen van natuurgeneeswijzen, de individuele persoon en niet de ziekte of symptomen van die ziekte. Ze werken specifiek op de emotionele en mentale gesteldheid van de betreffende persoon.

Het effect van de remedies is niet het onderdrukken van een negatieve houding, maar deze om te zetten naar de positieve kant. Bijvoorbeeld bij een gebrek aan zelfvertrouwen kan je bij het gebruik van een bepaalde Bach bloesem remedie meer zelfvertrouwen gaan ervaren, of bij innerlijke onrust meer rust in jezelf gaan voelen.

Ook als men geen lichamelijke klachten heeft, kan men baat hebben bij de remedies. Velen van ons vervallen tijdens periodes van moeilijkheden, of grote vermoeidheid vaak in negatieve gemoedsstemmingen. Dan zijn de remedies van onschatbare waarde voor het herstellen van het evenwicht en het vinden van de balans.

Hoe kan ik de remedies innemen?
Het flesje waar de bloesemremedies inzitten bevat een pipetje, zodat je de druppels kan tellen. De druppels kan je in een vloeistof druppelen en dan opdrinken (in een glas water, sap of thee).

Welke Bach bloesems zitten er in de samenstellingen?

De Bach bloesems worden vervaardigd in Engeland, onder strikte kwaliteitscontrole en volgens de methodes en eisen van dr. Bach. Alle complexen zijn samengesteld uit Bach bloesem remedies volgens de methodiek van The Spirit of the Blossom™. De samenstelling wordt voor iedereen op maat gemaakt aan de hand van de hulpvraag en de klacht. Alle complexen bevatten meerdere mixen van enkelvoudige Bach bloesems.

Zijn er bijwerkingen?
Bach bloesem remedies geven geen bijwerkingen. Bach bloesems kunnen naast een reguliere of complementaire behandeling gebruikt worden. De complexen kunnen dus naast de reguliere medicatie gebruikt worden.

Hoe lang is de houdbaarheid?
In de complexen zit een weinig alcohol waardoor de flesjes 1 tot 2 maanden bewaard kunnen worden, op voorwaarde dat ze op een koele donkere plek bewaard worden.

Ik ben hoog sensitief heb ik dan kans op bijwerkingen?
Bach bloesems geven geen bijwerking, ook niet als je hoog sensitief bent. Juist als je hoog sensitief bent kunnen de complexen goede resultaten geven.

Hoe smaken de druppels?
De smaak van de Bach bloesem complexen is neutraal. Kinderen nemen ze doorgaans gemakkelijk in. 

Waar kan ik de Bach bloesem remedies bestellen?
Via de mail kunnen de complexen besteld worden. Je krijgt dan een bevestigingsmail met daarin de betaalgegevens. Op het moment dat de betaling op de bankrekening zichtbaar is, wordt er een afspraak gemaakt via de mail voor een telefonisch of skypeconsult van ongeveer 15 minuten.
Als het gaat om een herhaal recept, dan wordt de bestelling na betaling binnen 48 uur via de post verstuurd.

Wat is de levertijd?
Als het geld op de rekening staat (en het Skypeconsult heeft plaats gevonden) dan wordt de bestelling binnen 48 uur opgestuurd als pakket met de post. Mocht je in Lelystad of omgeving wonen dan is het mogelijk om een afspraak te maken via de mail, om het complex op te komen halen bij de praktijk. Er worden dan geen verzendkosten in rekening gebracht.

Hoe gaat de betaling?
Je kan het bedrag overschrijven op ING rekeningnummer: NL 02 INGB 0757689973 ten name van L van de Breevaart te Lelystad.

Als de bestelling wordt opgehaald bij de praktijk, dan zijn de kosten 15 euro per flesje. Deze worden dan contant afgerekend.

 

Wat is Bachbloesem

Bach bloesem remedies zijn tincturen gemaakt van bloesems van planten, bomen en struiken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de levensenergie van de plant logo bachbloesem remediesof bloem. Bachbloesems werken positief in op emoties. Bachbloesems helpen je om emotioneel weer in balans te komen en in harmonie te blijven of komen met jezelf. De bloesems moet je daarbij zien als een soort katalysator die alles in beweging zet om je evenwicht te hervinden.

De Bach bloesem remedies werken op een subtiele, energetische manier en hebben geen bijwerkingen. Deze therapie is daarom goed geschikt voor allerlei psychische klachten, voor zeer gevoelige mensen, ouderen en voor kinderen.
De Bachbloesems kunnen zowel als hoofdtherapie ingezet worden of samen met een behandeling met spagyriek plantgeneeskunde of healing. Uit de 38 remedies wordt een keuze gemaakt die past bij jouw persoonlijke situatie. De bloesems worden ingenomen als druppels.

Wat is Bachbloesem: Dr. Edward Bach                                                                                               

De Bachbloesemtherapie is begin vorige eeuw ontwikkeld door een Engelse arts, dr. Edward Bach. Hij ontdekte dat negatieve gemoedsstemmingen een centrale rol spelen bij het ontstaan van ziekte. Het was zijn wens een zuivere geneeswijze te ontwikkelen die eenvoudig, goedkoop en voor iedereen toegankelijk zou zijn. Uit bloesems van diverse planten ontwikkelde hij 38 remedies. Door de bloesems in zuiver water te leggen haalde hij de essentie uit de bloesem. Dr. Edward Bach was arts, later ook bacterioloog. Bach geloofde niet alleen in de doeltreffendheid van de traditionele geneeskunde, maar geloofde ook dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond en was daarom ook homeopaat.

Wat is Bachbloesem: Wat doet het?       

Elke bloesem staat voor een bepaalde gemoedstoestand waarbij iemand niet in evenwicht is en er klachten kunnen ontstaan zoals  angsten, onzekerheid, overbezorgdheid, malende gedachten, eenzaamheid, slaapklachten, enzovoort. De subtiele energie van een bloesem geeft weer evenwicht en harmonie waar nodig.                                                                                                                                                                             

Dr. Bach deelde 38 bloesems in naar de volgende 7 groepen:                                                                              

  1. Angst                                                                                                                                                                                                                                 
  2. Onzekerheid 
  3. Onvoldoende interesse in het hier en nu 
  4. Eenzaamheid 
  5. Overgevoeligheid 
  6. Moedeloosheid en wanhoop 
  7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Door het gebruik van de bloesemremedies kom je meer in contact met je eigen gevoel, zodat je inzicht krijgt hoe je de verstoorde emoties weer in balans kan brengen. Heb je bijvoorbeeld last van voortdurende angstgevoelens, dan zal dit de levenskracht en vitaliteit van de persoon aantasten. Maak je jezelf het deel moed eigen, dan kan er weer evenwicht ontstaan.

De bloesemremedies kunnen ook preventief worden gebruikt in tijden van stress en bezorgdheid en ze zijn met name ook ondersteunend bij rouw en verlies processen, klachten van algehele vermoeidheid, slaapproblemen en velerlei vormen van angst zonder specifieke medische diagnose.

Afhankelijk van de gevoelens en stemmingen kunnen verschillende Bach bloesem remedies met elkaar gecombineerd worden in een mengflesje. Het is een erkend geregistreerd natuurgeneesmiddel. Het gebruik van Bach bloesem remedies is volkomen veilig. Ze hebben geen ongewenste bijwerkingen en werken niet verslavend. Ze hebben geen negatieve invloed op andere medicijnen of therapieën, maar kunnen juist ondersteunend en aanvullend werken.

Wat is Bachbloesem: Wat houdt de behandeling in?

Na een uitgebreid gesprek met de cliënt krijg ik een duidelijk beeld van de hulpvraag en de gemoedstoestand van de cliënt, aan de hand daarvan kies ik de juiste bloesemremedie.
Aan het eind van het consult kan je deze remedie meenemen.

Als het consult via Skype plaats vindt, wordt het (flesje) complex van bloesemremedies opgestuurd via de post, het is ook af te halen op afspraak bij de praktijk.

 

Klik hier voor het maken van een afspraak  

 

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok