Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa

BATC Complementair Therapeut 

Procesbegeleiding

Na het ervaren van een ingrijpend verlies kan het evenwicht ver te zoeken zijn. Het kan gepaard gaan met verwarrende gevoelens en gevoelens van verdriet, zorgen, eenzaamheid of emoties zoals boosheid en woede. Verlies komt op verschillende manieren en vaak op een onverwacht moment voor. Dit kan zijn dat een dierbare overlijdt, je komt in een echtscheiding, je verliest een deel van je gezondheid, een burnout waarbij je jezelf onderweg verloren bent, je raakt je baan kwijt of andere ongewenste veranderingen.

In eerste instantie ervaar je na het horen van slecht nieuws of een nare gebeurtenis een schok. Vanuit deze schok ga je al snel over naar de eerste fase in rouwverwerking. De emotionele en psychologische symptomen waar je tijdens deze periode last van kunt hebben zijn: een schok, ontkenning, ongeloof, woede, prikkelbaarheid, schuld, zelfverwijt, verdriet, je hopeloos en/ of verward voelen, moeite met concentreren, angst en vrees, het gevoel van losgekoppeld of gevoelloos te zijn.

Het verwerken van een schok of een nare gebeurtenis doet iedereen op zijn eigen manier. Praten over verlies kan heel helpend zijn, maar soms is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ook als je niet direct behoefte hebt aan rouwbegeleiding via gesprekken, dan kan het zijn dat je wel behoefte hebt aan een stukje ondersteuning in de vaak heel sterke emoties.

Het is dan mogelijk om dit proces te ondersteunen met bloesemcomplexen of spagyriek essences. De onderstaande complexen bieden ondersteuning bij een schok, aan de intense emoties en bieden ondersteuning bij een rouwproces.
Deze complexen zijn te bestellen via de praktijk, voor meer informatie of een bestelling kan je klikken op een button.

 

 Ondersteuning met Bloesemremedies   Bij een schok   Na een schok   Tot aan de uitvaart   Vitaliteit