Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa

BATC Complementair Therapeut 

EFT bij angsten en fobieën

EFT bij angsten en fobieën: wat is EFT

EFT is een Emotionele bevrijdingstechniek (Emotional Freedom Techniques). EFT is een methode om negatieve emoties te neutraliseren door middel van een soort acupressuur. EFT is ontwikkeld door Gary Craig. Bij EFT tik je met je vingertoppen op specifieke punten op je lichaam. Dit tikken maakt de emoties los. Hierdoor verdwijnt de negatieve lading die verbonden is aan de oorspronkelijke ervaring van de klacht of het probleem. De energie die stroomt opnieuw vrijuit en je voelt je weer meer in evenwicht. Door EFT kun je je klacht of probleem verplaatsen, loslaten en vergeten. EFT wordt ook wel de emotionele acupunctuur genoemd, daar je met EFT op meridiaanpunten tikt waardoor je de angst of de herinnering aan een vervelende ervaring minder gevoelig maakt. Door het ontladen van allerlei ongewenste gevoelens en emoties veranderen patronen en overtuigingen in positieve zin. Je durft weer in een lift of naar een feestje. Je slaapt weer beter. Je prestaties en concentratie verbeteren. Je kunt meer genieten van het leven.

Lees meer...

Tips om beter te slapen

Welkom op het blog "tips om beter te slapen". In dit blog geef ik tips die mee kunnen helpen aan een betere nachtrust. Bijna iedereen slaapt wel eens slecht. Bijvoorbeeld bij het vooruitzicht van een spannende of drukke dag. Je ligt uren te piekeren of je kom maar niet in slaap. Of je schrikt wakker uit een nachtmerrie. Eén of twee nachten slecht slapen is niet zorgwekkend. Het wordt anders als je elke nacht de klok twee uur hoort slaan en je de volgende morgen doodmoe je bed uit stapt. Dan kan er sprake zijn van een slaapstoornis.

Tips om beter te slapen: Functie van slaap

Onderzoekers weten vooralsnog niet welke functie slaap precies heeft. Naast het bevorderen van lichamelijk herstel, lijkt slaap een belangrijke invloed te hebben op het geheugen, door slaap kunnen we onthouden wat we overdag geleerd hebben. Ook is bekend dat slaap helpt bij het schoonhouden van de hersenen. Tijdens de slaap lijken de hersenen namelijk als het ware een wasbeurt te krijgen. Een bepaald type hersencellen krimpt tijdens de slaap, waardoor er meer ruimte in onze hersenen ontstaat en schadelijke stoffen mogelijk beter weggespoeld en afgevoerd worden.

Lees meer...

Insomnie Amsterdam

Welkom bij Praktijk Nishkampa, Praktijk voor Natuurgeneeskundige Therapie en Counselling. De praktijk is gespecialiseerd in allerlei vormen van slaapproblemen. Op dit blog geef ik uitleg wat insomnie is en welke ondersteuning er in de praktijk geboden kan worden bij allerlei vormen van slaapproblemen. In de praktijk wordt gewerkt met uitsluitend natuurlijke geneesmiddelen en energetische therapie (healing). 
Slaapt iemand bijna elke nacht niet goed, of is hij overdag erg moe, dan kan er sprake zijn van een slaapstoornis. Deskundigen zijn het er nog niet over eens waartoe slaap precies dient. De spieren in het lichaam hebben geen slaap nodig en de basale functies als hartslag en de ademhaling die blijven gewoon doorgaan. Zelfs het bewustzijn blijft gewoon ingeschakeld. Er wordt aangenomen dat slaap vooral een herstellende functie heeft in het lichaam, met name voor de hersenen. We hebben de slaap nodig om te voorkomen dat de concentratie verminderd en het denken achteruit gaat.

Lees meer...