Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa

BATC Complementair Therapeut 

Wandelcoaching bij stressklachten

Wandelen in de natuur zorgt ervoor dat je stemming en je concentratie verbetert. Uit onderzoek blijkt dat het onder andere goed is voor de gezondheid, het stimuleert de creativiteit en het werkt stress verlagend doordat de stresshormonen afnemen. Wandelend coachen zet je niet alleen fysiek in beweging maar ook mentaal. Er komt endorfine vrij, dit geeft een positief gevoel. Met wandelen voel je als mens je lichaam weer bewust, dit geeft rust en je krijgt weer een heldere kijk op de dingen. Het aarden van de voeten op de grond geeft je stevigheid.

Lees meer...

Wat is stress

Iedereen heeft last van stress, stress is namelijk een vorm van spanning. Je hebt altijd een beetje spanning nodig om goed te kunnen functioneren. Deze spanning zorgt er namelijk voor dat je lichaam klaar is voor actie. Pas als er langere tijd te veel spanning aanwezig is, kan dit leiden tot klachten. Als we het over stress hebben, dan gaat het meestal over ongezonde druk of een teveel aan spanning. Maar stress is niet altijd ongezond. Stress is een hele natuurlijke en ook gezonde reactie van het lichaam. Op het werk helpt gezonde stress je om goed te presteren. Het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. De spanning maakt het lichaam ook klaar voor actie en dat is nodig om te kunnen reageren op bedreigende situaties.

Lees meer...

Oorzaken van stress

Van een enkele nare situatie of stressor raak je niet overspannen of krijg je een burn-out. Of iemand wel of niet overspannen of in een burn-out raakt, is afhankelijk van meerdere factoren die elkaar onderling kunnen versterken. Sommige mensen zijn gevoeliger voor stress dan anderen, dit heeft te maken met de draagkracht. De ene persoon gaat schijnbaar fluitend door het leven, een ander raakt overspannen.

Lees meer...

Symptomen van stress

Iedereen heeft last van stress. Maar de omvang van de stress, is afhankelijk van meerdere oorzaken en is per persoon verschillend. Ongezonde stress kan ontstaan als de belasting zwaarder wordt dan je draagkracht. Zolang de belasting hanteerbaar is, is er weinig aan de hand. Door ongezonde stress kan je weerstand verminderen waarop de kans op ziekten toeneemt. Stress geeft een grote belasting op ons immuunsysteem waardoor ons afweersysteem niet meer optimaal functioneert. Met als gevolg dat ziekten zich kunnen ontwikkelen en openbaren.

Lees meer...

Methodiek bij stress en burn-out

Counselling

Counselling is een laagdrempelige en praktische vorm van psychosociale hulpverlening. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt, kan een counselor je helpen om beter met die situatie of dat probleem om te gaan.
Meestal vindt de begeleiding plaats in de vorm van gesprekken en systemisch werk. Ook kan er gebruik worden gemaakt van creatieve middelen als tekenen, schrijven en/of rituelen.

Lees meer...

Coach burn-out

Welkom bij coach burn-out. Coach burn-out is onderdeel van Praktijk Nishkampa voor Complementaire Therapie. Praktijk voor ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei, voor fysieke en psychische klachten, chronische ziekte, stress en burn-out.....                                                                               
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam, ook is het mogelijk om een consult te ontvangen telefonisch of online.

Lees meer...

Stress coach

Welkom bij stress coach, praktijk voor innerlijke groei en ontwikkeling, voor fysieke en psychische klachten, stress en burn-out klachten en natuurlijke geneeswijzen. Stress coaching is erop gericht om weer met energie, enthousiasme en plezier te werken en te leven, effectiever te functioneren, in plaats van gespannen te zijn ontspannen zijn. Vanuit disbalans naar meer balans in je leven.
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam, ook is het mogelijk een consult te ontvangen via de telefoon of online.

Lees meer...