Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut

Contact: 06 4011 8916

Methodieken bij rouw en verlies

Counselling

Counselling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt, kan een counselor je helpen om beter met die situatie of dat probleem om te gaan.
Meestal vindt de begeleiding plaats in de vorm van gesprekken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van creatieve middelen als tekenen, schrijven en/of rituelen. 

Bloesemremedies

De Bach bloesem remedies zijn ontdekt en ontwikkelt door dr. Edward Bach. Hij ontdekte dat de dauw die op bloemen lag de helende krachten van de plant absorbeerde. Deze dauw gebruikte hij om patiënten te genezen van hun aandoeningen die meestal psychosomatisch van aard waren. 

Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn gebrek aan zelfvertrouwen, verdriet, frustratie, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid, angsten en schuldgevoelens. De remedies helpen je om het emotionele evenwicht terug te vinden. Ook kan het helpen bij het herstel van het vertrouwen en het accepteren van een ziekteproces.

Een Bach bloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen naar de positieve kant van de emotie. De negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen. Zo zal iemand met een sterk gevoel van pijn en verdriet bij het innemen van een bepaalde Bach bloesem een verzachting en troost ervaren.

Voor ondersteuning bij een verlieservaring, liefdesverdriet, scheiding, verlies van werk, depressieve gevoelens, partner (naasten) van iemand die ernstig ziek is, maak ik gebruik van een complex welke balans brengt in moeilijke tijden en verlichting kan bieden bij pijn en verdriet.
Dit complex is samengesteld volgens de The Spirit of the Blossom™ methode.

Bach bloesem remedies zijn volledig natuurlijk en geschikt voor kinderen en volwassenen. Er zijn geen bijwerkingen en kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen.

Spagyriek

Alchemistische Spagyriek Plantgeneeskunde™

Spagyriek is een (alchemistische) plantgeneeskunde en valt onder de natuurlijke geneeswijzen, welke evenals de homeopathie, fytotherapie, aromatherapie (bloesemremedies) en mineralentherapie (celzouten) een unieke plek binnen de natuurgeneeskunde verworven heeft.

Spagyriek is een 100% natuurlijk product en is vanuit planten vervaardigd. Alle planten zijn van gecontroleerd biologische teelt. Spagyriek essences kan je toepassen bij acute en chronische klachten maar zijn ook geschikt voor preventieve doeleinden, zoals het verhogen van de vitaliteit en het in balans brengen van de mineralenhuishouding. Spagyriek kan tevens ook ondersteunend werken naast een reguliere of complementaire behandeling.
De essences hebben een transformerende en helende werking op energetisch en spiritueel niveau (lichaam, geest en ziel) en hersteld daar waar dat nodig is de balans. Spagyriek is geschikt zowel voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Spagyriek helpt de cliënt zich bewust te worden van het ontstaan van zijn/haar klachten en helpt om naar de oorzaak van deze klachten gaan. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte. De essences en complexen (druppels) kunnen emotionele blokkades, onverwerkte herinneringen en beperkende overtuigingen vanuit ons bewustzijn naar boven halen. Dit geeft je de kans om er mee aan de slag te gaan.

De spagyriek complexen die gebruikt worden bij een verlies of rouwverwerking kunnen ingezet worden bij:

 • · Het horen van slecht nieuws bijvoorbeeld een scheiding, het beëindigen van een relatie, ontslag krijgen, overlijden van een dierbare
 •   Het krijgen van een diagnose van een (ernstige) ziekte
 • · Bij intens verdriet
 • · Als je moeite hebt met het loslaten van de gebeurtenis of dierbare
 • · Als je het moeilijk vindt om door te gaan
 • · Voor ondersteuning van het rouwproces
 •   Depressieve gevoelens
 • · Bij een trauma
 • · Als je last hebt van slaapproblemen
 • · Concentratieproblemen
 • · Vermoeidheid

Healing

In de praktijk werk ik met de Universal Cosmic Healing™, dit is een energetische healing therapie die uitgaat van eenheid in lichaam, geest en ziel. De therapie wordt zowel op fysiek als energetisch niveau (de aura) toegepast. Door middel van de (bege)leiding vanuit de spirituele wereld zal er een healing proces/ transformatie op gang komen op fysiek, mentaal, emotioneel en zielsniveau.

Ieder mens beschikt over een zelfhelend vermogen. Deze wordt via de healing in gang gezet. De meeste mensen ervaren een totale ontspanning van lichaam en geest tijdens de healing, die veelal langere tijd daarna nog voelbaar is. Het brengt balans in lichaam en geest waardoor de healing ook als je geen klachten hebt, preventief werkzaam is. Tijdens de healing breng ik energie naar plekken in het lichaam waar energie nodig is. Er zal een gezonde balans ontstaan tussen alle processen die zich in het fysieke lichaam en in de aura afspelen.
Omdat jij als mens uniek bent met een eigen hulpvraag, zal de healing dan ook specifiek afgestemd worden op jou. Dit maakt ook dat geen enkele behandeling hetzelfde is.

De healing wordt gegeven op een behandeltafel, het is ook mogelijk een behandeling te ontvangen op een stoel. De behandeling wordt gegeven met kleding aan. Aanraking op het lichaam is niet noodzakelijk als daar bezwaar tegen is.

 

Methoden

Uitleg Methoden

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok