Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa


Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut     

Rouwverwerking Amsterdam

Welkom op de site van rouwverwerking Amsterdam. Praktijk voor verlies- en rouwverwerking, begeleiding bij verlies van gezondheid, stress en burn-out, coaching, counselling en persoonlijke ontwikkeling.
Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met een verlieservaring, mijn werkwijze is erop gericht je te begeleiden bij je rouw en verdriet en om je levenslust en veerkracht te vergroten.

Rouwverwerking Amsterdam: voor wie

Voor een ieder die te maken krijgt met een verlies en een periode van rouw die daarop volgt. Verschillende gebeurtenissen in het leven kunnen aanleiding geven tot een rouwproces:

  • Het verlies van je gezondheid door een ernstige of chronische ziekte
  • Het verlies van een dierbaar persoon die belangrijk voor je is
  • Een echtscheiding
  • Verlies van werk
  • Een verhuizing
  • Een lichamelijke- of geestelijke beperking
@(content)

Verliesverwerking Lelystad

Welkom op de site van Verliesverwerking Lelystad. Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart, je kunt bij mij in de praktijk terecht voor ondersteuning bij jouw rouw en verlies proces. 

Verlies komt op verschillende manieren en vaak op een onverwacht moment voor. Een dierbare overlijdt, je raakt je baan kwijt, een verhuizing, je kinderen gaan het huis uit, je verliest een deel van je gezondheid, je verwachtingen en dromen komen niet uit, of je hebt het gevoel dat je een stukje van jezelf verloren bent.

Wanneer je in je leven te maken krijgt met verlies, staat je wereld op de kop. Bij een verlies is jouw identiteit geschokt en vraagt weer om balans. Je bevindt je mogelijk in een nieuwe situatie, die van jou vraagt om je leven opnieuw te ordenen. Maar hoe doe je dat?

Verliesverwerking Lelystad: voor wie

Voor een ieder die te maken krijgt met verlies en rouwverwerking. Verschillende gebeurtenissen in het leven kunnen aanleiding geven tot een rouwproces:

@(content)

Begeleiding bij verlies van gezondheid

Als je te horen hebt gekregen dat je chronisch ziek bent of als je door een beroerte, een ongeluk of een hartinfarct beperkt bent in je functioneren, dan heeft dat een grote impact op je dagelijkse bestaan. Je krijgt te maken met wisselende emoties, naast verdriet is er vaak ook een enorme boosheid en zijn er gevoelens van frustratie. Er is veel onzekerheid, het eindeloze wachten, de wisselende toekomstperspectieven, de spanning en onrust, de onmacht en teleurstelling als de gevreesde uitslag werkelijkheid wordt.
Je komt terecht in de medische molen. De aandacht gaat vooral naar je fysieke toestand, de diagnose en behandelingsmogelijkheden. Het gevoel van controle hebben over je lijf en leven ben je kwijt. Je komt in een afhankelijke positie waarin anderen zeggen wat er moet gebeuren.

Ziek zijn en beperkingen hebben betekent in verschillende opzichten verlies, namelijk verlies van gezondheid maar misschien verlies je daarbij dan ook je werk en daardoor je plek in de maatschappij. Je wordt enorm met jezelf geconfronteerd, met je denkbeelden, zekerheden en onzekerheden, verlangens en zelfvertrouwen. Het kan zijn dat je meer gaat piekeren, hoe moet het nu verder, hoe ziet de toekomst eruit, het kan zijn dat je de moed laat zakken en je geen toekomst meer ziet. Je ziekte vergt voortdurende aanpassing.

@(content)

Verlies van werk

Je ontslag krijgen, moeten stoppen met werken of je collega's zien vertrekken, doet pijn.
Wie ben jij dan ineens, zonder je werk? Zonder je collega's? Wat is er dan belangrijk?

De impact van verlies van werk

De impact van baanverlies wordt vaak nog onderschat. Mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, vertonen vaak reacties die sterk lijken op rouw. Elke dag komen er mensen op straat te staan door reorganisatie, faillissement of je functie wordt opgeheven. Voor veel mensen is dit moeilijk en pijnlijk. Misschien heb je jarenlang met hart en ziel voor dit bedrijf gewerkt, je voelde je verbonden met deze werkgever en met je collega's. Dan ineens is dit voorbij. Het verliezen van je baan kan een enorme impact op jezelf, je leven en op je directe omgeving hebben. 

@(content)

Verlies van Gezondheid

Verlies van gezondheid kan je leven op zijn kop zetten. Het verliezen van de controle, de spanning en onrust, de wisselende toekomstperspectieven en de onmacht en teleurstelling kunnen een grote impact op je leven hebben. Je kan last krijgen van onzekerheid, angsten, boosheid, schaamte en schuldgevoel. Verlies van gezondheid kan ook invloed hebben op je relatie en je gezin.

Het verlies van vertrouwen in je lichaam kan ook een grote rol gaan spelen. Het hier en nu voelt anders en je kijkt op een andere manier naar de toekomst. Als je geconfronteerd wordt met een ziekte (chronische) of een ongeluk dan moet je waarschijnlijk verder leven met beperkingen en dan ervaren we verlies.
Een goed rouwproces is van belang om het verlies te aanvaarden, afscheid te nemen van de oude situatie en een nieuwe balans te vinden.

@(content)

Gebruikte methoden bij rouw en verlies

Counselling

Counselling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt, kan ik als registercounselor je helpen om beter met die situatie of dat probleem om te gaan.
Ik ondersteun je door middel van gesprekken, systemisch werk, tekenen, schrijven of het gebruik van rituelen om jouw verlies of verliezen een plek te geven. Ook de verliezen van lang geleden die wellicht nooit zijn gezien kunnen hierbij van belang zijn. Afscheid en rouw zijn essentieel. Als de rouw van toen er mag zijn, kan de levensenergie en de liefde weer gaan stromen.

Voor veel mensen ontstaan er tijdens een verlieservaring emoties die lastig te hanteren kunnen zijn. Diep van binnen voel je vaak wel aan wat goed voor je is, wat je wilt of wat je nodig hebt. Soms wil je alleen zijn, soms wil je juist mensen om je heen. De ene keer wil je praten over alles wat je bezig houdt, de andere keer wil je juist even iets heel anders doen. Het is goed je gevoelens toe te laten. Het verdriet wil gevoeld worden, ieder doet dat op zijn eigen manier. 

@(content)

Methodieken bij rouw en verlies

Counselling

Counselling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt, kan een counselor je helpen om beter met die situatie of dat probleem om te gaan.
Meestal vindt de begeleiding plaats in de vorm van gesprekken en systemisch werk. Ook kan er gebruik worden gemaakt van creatieve middelen als tekenen, schrijven en/of rituelen. 

Bloesemremedies

De Bach bloesem remedies zijn ontdekt en ontwikkelt door dr. Edward Bach. Hij ontdekte dat de dauw die op bloemen lag de helende krachten van de plant absorbeerde. Deze dauw gebruikte hij om patiënten te genezen van hun aandoeningen die meestal psychosomatisch van aard waren. 

@(content)
Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok