Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa

BATC Complementair Therapeut 

De verliescirkel bij rouw

In de praktijk werk ik met de verliescirkel.
De verliescirkel is een hulpmiddel om de verschillende stadia van rouw aan te geven. Voor degene die in een proces van rouw zit kan het werken met de verliescirkel laten zien in welk stadia je zit van je rouw en hoe je dit proces doorloopt en waar je vastloopt. De mate waarop je gehecht ben in je vroege jeugd komt terug in het rouwproces. Ieder mens krijgt te maken met verlies in zijn leven, een overlijden van een dierbare, verlies van werk, scheiding, verlies van gezondheid, verlies van een vriendschap ......
In dit artikel leg ik uit wat de verliescirkel is bij rouw en bij verstoorde rouw.

Lees meer...

Rouwverwerking Amsterdam

Welkom op de site van rouwverwerking Amsterdam. Praktijk voor verlies- en rouwverwerking, begeleiding bij verlies van gezondheid, stress en burn-out, coaching, counselling en persoonlijke ontwikkeling.
Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met een verlieservaring, mijn werkwijze is erop gericht je te begeleiden bij je rouw en verdriet en om je levenslust en veerkracht te vergroten.

Lees meer...

Verliesverwerking Lelystad

Welkom op de site van Verliesverwerking Lelystad. Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart, je kunt bij mij in de praktijk terecht voor ondersteuning bij jouw rouw en verlies proces. 
Verlies komt op verschillende manieren en vaak op een onverwacht moment voor. Een dierbare overlijdt, je raakt je baan kwijt, een verhuizing, je kinderen gaan het huis uit, je verliest een deel van je gezondheid, je verwachtingen en dromen komen niet uit, of je hebt het gevoel dat je een stukje van jezelf verloren bent.

Lees meer...

Begeleiding bij verlies van gezondheid

Als je te horen hebt gekregen dat je chronisch ziek bent of als je door een beroerte, een ongeluk of een hartinfarct beperkt bent in je functioneren, dan heeft dat een grote impact op je dagelijkse bestaan. Je krijgt te maken met wisselende emoties, naast verdriet is er vaak ook een enorme boosheid en zijn er gevoelens van frustratie. Er is veel onzekerheid, het eindeloze wachten, de wisselende toekomstperspectieven, de spanning en onrust, de onmacht en teleurstelling als de gevreesde uitslag werkelijkheid wordt.

Lees meer...

Verlies van werk

Je ontslag krijgen, moeten stoppen met werken of je collega's zien vertrekken, doet pijn.
Wie ben jij dan ineens, zonder je werk? Zonder je collega's? Wat is er dan belangrijk?


De impact van verlies van werk

De impact van baanverlies wordt vaak nog onderschat. Mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, vertonen vaak reacties die sterk lijken op rouw. Elke dag komen er mensen op straat te staan door reorganisatie, faillissement of je functie wordt opgeheven.

Lees meer...

Verlies van Gezondheid

Verlies van gezondheid kan je leven op zijn kop zetten. Het verliezen van de controle, de spanning en onrust, de wisselende toekomstperspectieven en de onmacht en teleurstelling kunnen een grote impact op je leven hebben. Je kan last krijgen van onzekerheid, angsten, boosheid, schaamte en schuldgevoel. Verlies van gezondheid kan ook invloed hebben op je relatie en je gezin.

Lees meer...

Gebruikte methoden bij rouw en verlies

Counselling

Counselling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt, kan ik als registercounselor je helpen om beter met die situatie of dat probleem om te gaan.
Ik ondersteun je door middel van gesprekken, systemisch werk, tekenen, schrijven of het gebruik van rituelen om jouw verlies of verliezen een plek te geven. Ook de verliezen van lang geleden die wellicht nooit zijn gezien kunnen hierbij van belang zijn. Afscheid en rouw zijn essentieel. Als de rouw van toen er mag zijn, kan de levensenergie en de liefde weer gaan stromen.

Lees meer...

Complementaire ondersteuning bij rouw en verlies

Counselling

Counselling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt, kan een counselor je helpen om beter met die situatie of dat probleem om te gaan.
Meestal vindt de begeleiding plaats in de vorm van gesprekken en systemisch werk. Ook kan er gebruik worden gemaakt van creatieve middelen als tekenen, schrijven en/of rituelen. 

Lees meer...