Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa

BATC Complementair Therapeut 

Wat is Bachbloesem

Bach bloesem remedies zijn tincturen gemaakt van bloesems van planten, bomen en struiken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de levensenergie van de plant of bloem. Bachbloesems werken positief in op emoties. Bachbloesems helpen je om emotioneel weer in balans te komen en in harmonie te blijven of komen met jezelf. De bloesems moet je daarbij zien als een soort katalysator die alles in beweging zet om je evenwicht te hervinden.

 

De Bach bloesem remedies werken op een subtiele, energetische manier en hebben geen bijwerkingen. Deze therapie is daarom goed geschikt voor allerlei psychische klachten, voor zeer gevoelige mensen, ouderen en voor kinderen.
De Bachbloesems kunnen zowel als hoofdtherapie ingezet worden of samen met een behandeling met spagyriek plantgeneeskunde of healing. Uit de 38 remedies wordt een keuze gemaakt die past bij jouw persoonlijke situatie. De bloesems worden ingenomen als druppels.


Wat is Bachbloesem:
Dr. Edward BachWat is bachbloesem 
   

De Bachbloesemtherapie is begin vorige eeuw ontwikkeld door een Engelse arts, dr. Edward Bach. Hij ontdekte dat negatieve gemoedsstemmingen een centrale rol spelen bij het ontstaan van ziekte. Het was zijn wens een zuivere geneeswijze te ontwikkelen die eenvoudig, goedkoop en voor iedereen toegankelijk zou zijn. Uit bloesems van diverse planten ontwikkelde hij 38 remedies. Door de bloesems in zuiver water te leggen haalde hij de essentie uit de bloesem. Dr. Edward Bach was arts, later ook bacterioloog. Bach geloofde niet alleen in de doeltreffendheid van de traditionele geneeskunde, maar geloofde ook dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond en was daarom ook homeopaat.


Wat is Bachbloesem: Wat doet het? 
     

Elke bloesem staat voor een bepaalde gemoedstoestand waarbij iemand niet in evenwicht is en er klachten kunnen ontstaan zoals  angsten, onzekerheid, overbezorgdheid, malende gedachten, eenzaamheid, slaapklachten, enzovoort. De subtiele energie van een bloesem geeft weer evenwicht en harmonie waar nodig.                                                                                                                                                                             
Dr. Bach deelde 38 bloesems in naar de volgende 7 groepen:                                                                              

  1. Angst                                                                                                                                                                                                     
  2. Onzekerheid 
  3. Onvoldoende interesse in het hier en nu 
  4. Eenzaamheid 
  5. Overgevoeligheid 
  6. Moedeloosheid en wanhoop 
  7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Door het gebruik van de bloesemremedies kom je meer in contact met je eigen gevoel, zodat je inzicht krijgt hoe je de verstoorde emoties weer in balans kan brengen. Heb je bijvoorbeeld last van voortdurende angstgevoelens, dan zal dit de levenskracht en vitaliteit van de persoon aantasten. Maak je jezelf het deel moed eigen, dan kan er weer evenwicht ontstaan.

De bloesemremedies kunnen ook preventief worden gebruikt in tijden van stress en bezorgdheid en ze zijn met name ook ondersteunend bij rouw en verlies processen, klachten van algehele vermoeidheid, slaapproblemen en velerlei vormen van angst zonder specifieke medische diagnose.

Afhankelijk van de gevoelens en stemmingen kunnen verschillende Bach bloesem remedies met elkaar gecombineerd worden in een mengflesje. Het is een erkend geregistreerd natuurgeneesmiddel. Het gebruik van Bach bloesem remedies is volkomen veilig. Ze hebben geen ongewenste bijwerkingen en werken niet verslavend. Ze hebben geen negatieve invloed op andere medicijnen of therapieën, maar kunnen juist ondersteunend en aanvullend werken.


Wat is Bachbloesem: Wat houdt de behandeling in?

Na een uitgebreid gesprek met de cliënt krijg ik een duidelijk beeld van de hulpvraag en de gemoedstoestand van de cliënt, aan de hand daarvan kies ik de juiste bloesemremedie.
Aan het eind van het consult kan je deze remedie meenemen als je de praktijk bezoekt voor een consult.

Als het consult online plaats vindt, wordt het (flesje) complex van bloesemremedies opgestuurd via de post, het is ook af te halen op afspraak bij de praktijk.