Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa

BATC Complementair Therapeut 

Bach Bloesem therapie Lelystad

Welkom op de site van Bach Bloesemtherapie Lelystad. Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart en ik ben Bach Bloesem therapeut en eigenaar van Praktijk Nishkampa (Complementaire Therapie). Dr. Edward Bach geloofde dat de gemoedstoestand (stemming en emotie) een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en genezen van ziekten. Hij heeft een compleet systeem van 38 bloesemremedies ontwikkeld.
Het uitgangspunt van Bach: behandel de persoon, niet de ziekte, de oorzaak, niet het symptoom.


Bach Bloesem therapie Lelystad: De 38 remedies zijn verdeeld in 7 groepen van emoties

1. Het lijden aan angsten: Rock rose, Mimulus, Cherry plum, Aspen, Red chestnud
2. Onzekerheid: Cerato, Scleranthus, Gentian, Gorse, Hornbeam, Wild oat
3. Onvoldoende interesse in het hier en nu: Clematis, Honeysuckle, Wild rose, Olive, Wild chestnud, Mustard, Chestnud budBach Bloesem therapeut Lelystad4. Eenzaamheid: Waterviolet, Impatience, Heather
5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën: Agrimony, Centaury, Walnut, Holly
6. Moedeloosheid en wanhoop: Larch, Pine, Elm, Sweet chestnut, Star of Bethlehem, Willow, Oak, Crab apple
7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen: Chicory, Vervain, Vine, Beech, Rock water


Bach Bloesem therapie Lelystad: Welke remedie past bij jou

De plantenextracten hebben de kracht om negatieve emoties om te buigen naar positieve emoties. Iedere bachbloesem werkt op een specifieke gemoedstoestand. Meestal wordt er een combinatie van Bach Bloesems genomen om te komen tot het gewenste resultaat. Door middel van een gesprek wordt er bepaald welke Bach Bloesems geschikt voor je zijn. Er wordt gewerkt met een vragenlijst en soms met kaarten en/ of op gevoel. Normaal gesproken is een flesje bloesemremedie genoeg voor 3 tot 4 weken. Het kan zijn dat de bloesems direct hun werk doen, maar het kan ook een tijdje duren.
Bach Bloesems hebben geen nadelig effect, zijn niet verslavend en er is geen gevaar voor gewenning. Er kan ook geen verkeerde diagnose gesteld worden, want als je een remedie niet nodig hebt, zal deze geen effect hebben.

Bachbloesems zijn niet ter vervanging van de reguliere gezondheidszorg. De bloesems kunnen ondersteunend werken en nuttig zijn ter preventie van lichamelijke aandoeningen. Een Bachbloesemadviseur is niet bevoegd om een diagnose te stellen en zal ook nooit adviseren om met medicatie te stoppen of te minderen. Bij lichamelijke en/of psychische klachten altijd een arts raadplegen.


Bach Bloesem therapie Lelystad: Afspraak maken en tarieven

Tarieven


Een Bach Bloesem consult is inclusief 1 flesje Bach Bloesem voor jou persoonlijk op maat gemaakt.
Er worden consulten gegeven in Amsterdam en Lelystad.
Het is ook mogelijk om het consult via de telefoon of via beeldbellen te laten plaats vinden. Het flesje bloesemremedie kan dan worden opgestuurd.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging ABvC en BATC, waardoor veel zorgverzekeraars een deel van het consult mogelijk vergoeden.