Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa

BATC Complementair Therapeut 

Coach burn-out

Welkom bij coach burn-out. Coach burn-out is onderdeel van Praktijk Nishkampa voor Complementaire Therapie. Praktijk voor ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei, voor fysieke en psychische klachten, chronische ziekte, stress en burn-out.....                                                                               
Er worden consulten gegeven zowel in Lelystad als in Amsterdam, ook is het mogelijk om een consult te ontvangen telefonisch of online.


Coach burn-out: wat is het

Burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een (jaren)lange periode van roofbouw plegen. Burn-out begint met vage klachten en is een sluipend proces. De oorzaak zit in een langdurende verstoorde balans tussen draagkracht en draaglast.


Coach burn-out: uitleg stressCoach burnout

Stress brengt het lichaam in een staat van paraatheid. De polsslag versneld, de spieren spannen zich en de ademhaling wordt sneller en dieper. Stress stelt mensen in staat om extra alert te reageren, om geconcentreerd te werken aan een lastige klus of een moeilijk examen. Na afloop van de gebeurtenis vloeit de spanning vanzelf weg. Dit is gezonde stress.

Stress is gezond zolang de eisen die aan iemand gesteld worden niet hoger zijn dan de persoon aankan. Wanneer de draaglast hoger wordt dan de draagkracht dan is er sprake van overbelasting en ongezonde stress. Mensen in zo'n situatie putten zichzelf steeds verder uit in een poging om aan de gestelde eisen te blijven voldoen. Uiteindelijk resulteert dit in lichamelijke en/ of geestelijke klachten, verminderde motivatie, een cynische of afstandelijke houding, zich terugtrekken in zichzelf, het gevoel hebben van verminderd competent zijn ten opzichte van werk en/ of privé. 

Persoonlijkheidseigenschappen, gedragspatronen, belemmerende overtuigingen, nare ervaringen, blinde vlekken, gebrek aan sociale steun, het niet kunnen tonen van emoties en factoren als teveel of te weinig uitdaging, te weinig gevoel van zinvol werk, slechte werk of privé sfeer spelen hierbij een belangrijke rol en zorgen voor een lichamelijke ontregeling.
Zonder intensieve deskundige begeleiding (liefst in de beginfase), kan dit uiteindelijk een zeer langdurig, frustrerend proces worden. Van belang is dat je een burnout erkend/ herkend, zodat je in een beginstadium deskundige begeleiding kan zoeken. Er is nog altijd veel onbegrip over een burnout, het zijn juist mensen met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel die opgebrand raken. Mensen die burnout raken dat zijn juist vaak sterke mensen. Het zijn vaak mensen met het motto "niet lullen maar poetsen" waardoor ze vaak over hun eigen grenzen heen gaan.
Ook mensen die perfectionistisch zijn die zien vaak van alles, ze hebben precies door wat er allemaal nog gedaan moet worden tot in detail en ze krijgen ook altijd van alles voor elkaar. Het gevaar is dat je jezelf dan verliest in het werk.


Coach burn-out: werkwijze

Als coach kan ik in de verschillende fasen van een burn-out ondersteuning bieden. Je fysieke en mentale gesteldheid krijgen hierbij de juiste professionele aandacht. Tijd en rust nemen zijn van groot belang in het herstelproces. We richten ons in eerste instantie op het creëren van een basisstructuur zodat je weer kan herstellen van de burn-out en weer energie krijgt. We doen zonodig aan stressreductie, ontspanningsoefeningen en het opstellen van een activiteitenplan. Tevens kan het proces worden ondersteund met natuurlijke geneeswijzen en energetische therapie, zodat er weer balans kan ontstaan zowel lichamelijk als geestelijk.
Bij de tweede stap word je bewust van de aanleiding, signalen en oorzaken van je burn-out. Je krijgt inzicht in wat veel energie bij je wegneemt, welke situatie spanning oplevert, waar jij je grenzen overschrijdt en waar jij van in de stress raakt. Je leert hoe je op tijd kan gaan ingrijpen in situaties om bepaalde herhalingen te voorkomen, je leert hoe je beter om kunt gaan met bepaalde situaties. 


Coach burn-out: over Nishkampa

Mijn naam is Nishkampa van de Breevaart en ik ben oprichtster van Praktijk voor Coaching & Counselling en Praktijk Nishkampa voor Complementaire Therapie. Ik ben een professioneel en geregistreerd counsellor, tevens heb ik me gespecialiseerd in energetische therapie, systemisch werk en natuurlijke geneeswijzen. Door counselling en natuurlijke geneeswijzen te combineren ontstaat er een holistische werkwijze en is het mogelijk om het lichamelijke, geestelijke en zielsaspect te ondersteunen, waardoor de oorzaak van de klacht in de kern wordt aangeraakt en er herstel kan plaats gaan vinden, waardoor er weer balans ontstaat zowel op fysiek, emotioneel en zielsniveau.

Mijn motto is:
ga doen wat werkelijk bij je past, waar je van binnen blij van wordt en doe dit op jouw voorwaarden. Het resultaat zal zijn dat je jezelf gaat hervinden in je eigen kracht.


Coach burn-out: afspraak maken en tarieven


Tarieven

Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de behandeling, dit is afhankelijk van je zorgverzekering.

Voor informatie of het maken van een afspraak: klik hier

Telefoon: 06-40118916