Contact: 06 4011 8916

Praktijk Nishkampa


Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut     

Wat is Spagyriek

Spagyriek is een natuurlijke en holistische behandelmethode. Het is een volledig 100% natuurlijk product en is vanuit planten vervaardigd. Alle planten zijn van gecontroleerd biologische teelt. Spagyriek is vrij van verontreinigingen en toxische bestanddelen en kent geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen.

Al eeuwenlang worden planten en kruiden vanwege hun heilzame effecten in allerlei culturen gebruikt. In de spagyriek wordt deze kennis toegepast in essences en complexen die de kwaliteiten van homeopathie, fytotherapie, bloesemtherapie en mineralentherapie(celzouten) in zich verenigen.
De spagyrische middelen zijn veel meer dan zomaar wat druppels in een flesje en vanwege de unieke werkingen, de positieve resultaten en de brede inzetbaarheid heeft spagyriek inmiddels een unieke plek binnen de natuurgeneeskunde verworven.

Wat is spagyriek: voor wieWat is Spagyriek

Spagyriek essences kan je toepassen bij acute en chronische klachten, maar zijn ook geschikt voor preventieve doeleinden, zoals het verhogen van de vitaliteit en het in balans brengen van de mineralenhuishouding. Spagyriek kan tevens ook ondersteunend werken naast een reguliere of complementaire behandeling. De essences hebben een transformerende en helende werking op energetisch en spiritueel niveau (lichaam, geest en ziel) en hersteld daar waar dat nodig is de balans. Spagyriek is geschikt zowel voor kinderen, volwassenen en ouderen.

De begeleiding met spagyriek kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens doordringen tot in de kern van het probleem. Spagyriek helpt de cliënt zich bewust te worden van het ontstaan van zijn/haar klachten en helpt om naar de oorzaak van deze klachten te gaan. Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte. De essences en complexen (druppels) kunnen emotionele blokkades, onverwerkte herinneringen en beperkende overtuigingen vanuit ons bewustzijn naar boven halen. Dit geeft je de kans om er mee aan de slag te gaan.

 

Wat is spagyriek: werkwijze

Binnen de praktijk wordt gewerkt met de spagyrische essences van Phylak Sachsen GmbH. Dit assortiment bestaat uit ruim honderd verschillende essences, die gecombineerd kunnen worden tot complexen, zodat er een oneindig aantal variaties mogelijk is. Hierdoor kan de behandeling met spagyriek nauwkeurig worden afgestemd op het individu.
 
Tijdens het eerste gesprek vindt er een intake plaats, waarin de hulpvraag nader onderzocht wordt. Aan de hand van de hulpvraag en de klacht zal ik een receptuur van complexen samenstellen, welke gericht zijn op de hulpvraag en op het ondersteunen van de klacht.
Spagyriek kan ondersteunend werken naast de reguliere behandeling. Van belang is dat de behandeling vanuit de reguliere geneeswijze wordt opgevolgd. Spagyriek is alleen op voorschrift van een voorschrijver verkrijgbaar en de uitlevering vindt plaats via de Spagyriek apotheek te Marum, welke het rechtstreeks naar de cliënt verstuurd.

 

Wat is spagyriek: duur sessie

Een spagyriek consult duurt ongeveer 1 uur. Een consult kan ook plaats vinden via de telefoon of online, voor meer informatie: klik hier
De hoeveelheid benodigde sessies is afhankelijk van de hulpvraag en het doel van de sessie. Bij een specifieke klacht kunnen enkele sessies voldoende zijn, terwijl bij preventief toepassen/ of chronische klachten het een voortdurend proces kan zijn. Tijdens het proces volg ik jou en pas zo nodig het complex en/of de dosering van het complex aan.  

Voor Tarieven: klik hier
De consult kosten zijn exclusief de kosten van de spagyriek complexen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: klik hier
Tel: 06-40118916 

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok